You need to answer at least 24 out of 29 questions correctly to pass the CDM Test for Managers and Professionals. Answers may be reviewed after each question or at the end of the test. Good luck!

Tests Taken

Last Score

Average Score

Your Progress

 

List of questions in above test (quick view). Click question box to reveal correct answer.
1. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, who is responsible for providing pre-construction information? Give one answer
A The client
B The contractor
C The designer
D The principal contractor
Correct Answer: A The client
2. According to the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what must a contractor have before they can be appointed on a project? Give one answer
A A copy of the Construction (Design and Management) Regulations 2015
B A relevant competency card
C Sufficient resources to enable them to fulfil their regulatory duties
D The necessary skills, knowledge and experience to do the work
Correct Answer: D The necessary skills, knowledge and experience to do the work
3. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, who must make suitable arrangements for managing a project, including the allocation of sufficient time and resources ? Give one answer
A The client
B The contractor
C The designer
D The principal designer
Correct Answer: A The client
4. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, when must the principal contractor make arrangements for drawing up a construction phase plan? Give one answer
A Before setting up the construction site
B If it is a contractual requirement
C If the client requires one
D When the project is notifiable
Correct Answer: A Before setting up the construction site
5. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what, in addition to applying the general principles of prevention, must a designer take into account when preparing Give one answer
A All risk assessments on site
B Any pre-construction information
C How to secure the site
D Nothing; the principal contractor should manage all risk
Correct Answer: B Any pre-construction information
6. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, who must plan, manage and monitor health and safety during the construction phase on projects with more than one contractor ? Give one answer
A The contractor
B The designer
C The principal contractor
D The principal designer
Correct Answer: C The principal contractor
7. You are about to carry out refurbishment works on a structure which was constructed after the introduction of the Construction (Design and Management) Regulations. In which one of the followings areas are you most likely to find relevant information for the initial development of pre-construction information ? Give one answer
A The construction phase plan
B The fire safety plan
C The original health and safety file
D The original project specification
Correct Answer: C The original health and safety file
8. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, when there is only one contractor working on a project who must take the general principles of prevention into account ? Give one answer
A Designers and the contractor
B Designers and the principal contractor
C The principal designer
D The principal designer and the client
Correct Answer: A Designers and the contractor
9. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what must contractors and designers check before they start work? Give one answer
A That the Health and Safety Executive (HSE) is notified about the project
B That the client is aware of their duties
C That the principal contractor has a health and safety management system
D That they have each had sufficient training
Correct Answer: B That the client is aware of their duties
10. You are a contractor on a project that is notifiable under the Construction (Design and Management) Regulations 2015 but you have not seen an F10. What should you do ? Give one answer
A Complete all your work within your brief and ignore the lack of F10 notification
B Ensure that the client is aware of their duty to submit an F10
C Submit an F10 to the Health and Safety Executive (HSE) yourself
D Work to the client's brief
Correct Answer: B Ensure that the client is aware of their duty to submit an F10
11. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what is one of the purposes of the health and safety file? Give one answer
A To collate construction phase plans, risk assessments and method statements
B To collate contract documentation and statistics
C To provide pre-construction information for any future work to be carried out on the structure
D To record the health and safety performance of the project during the construction phase
Correct Answer: C To provide pre-construction information for any future work to be carried out on the structure
12. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, where would you find details of the health and safety arrangements for managing the construction phase ? Give one answer
A In the client brief
B In the construction phase plan
C In the health and safety file
D In the pre-construction information
Correct Answer: B In the construction phase plan
13. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, which of the following documents must the principal contractor and contractor keep under review? Give one answer
A ) The designer's risk assessments
B The construction phase plan
C The health and safety file
D The project programme
Correct Answer: B The construction phase plan
14. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what must contractors provide to all workers under their control? Give one answer
A A copy of the F10 notification
B A copy of the pre-construction information
C Appropriate supervision, instruction and information
D Confirmation of their working hours and rest breaks
Correct Answer: C Appropriate supervision, instruction and information
15. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what must be recorded in writing before any demolition or dismantling begins? Give one answer
A The arrangements for carrying out the demolition or dismantling
B The demolition or dismantling specification
C The pre-tender demolition or dismantling health and safety plan
D The revised information for the health and safety file
Correct Answer: A The arrangements for carrying out the demolition or dismantling
16. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, who must the principal designer pass the health and safety file to on completion of the construction project ? Give one answer
A The Health and Safety Executive (HSE)
B The client
C The designer
D The principal contractor
Correct Answer: B The client
17. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, which two of the following must be in place before work begins on site? Give one answer
A A construction contract agreement
B A health and safety file
C A method statement
D Adequate welfare facilities
E Boundaries or suitable barriers to prevent unauthorised access
Correct Answer: D Adequate welfare facilities, E Boundaries or suitable barriers to prevent unauthorised access
18. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, who is responsible for notifying the relevant enforcing authority when a project is notifiable? Give one answer
A The client
B The designer
C The principal contractor
D The principal designer
Correct Answer: A The client
19. What is the main role of the principal designer under the Construction (Design and Management) Regulations 2015? Give one answer
A To ensure adequate welfare facilities are provided
B To ensure that relevant pre-construction information is included in the construction phase plan
C To monitor health and safety standards
D To plan, manage, monitor and co-ordinate the pre-construction phase
Correct Answer: D To plan, manage, monitor and co-ordinate the pre-construction phase
20. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, under which one of the following circumstances would a project become notifiable? Give one answer
A Where the building and construction work will last more than 300 person-days
B Where the work will be done by more than 30 people or last more than 500 hours
C Where the work will last longer than 30 days and have more than 20 workers working simultaneously at any point on the project
D Where the work will last more than 30 days and have more than five workers working simultaneously at any point on the project
Correct Answer: C Where the work will last longer than 30 days and have more than 20 workers working simultaneously at any point on the project
21. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, which two of the following must you ensure workers have received before they start working on site? Give two answers
A A suitable site induction that is specific to the site and to their work
B Confirmation of their working hours and rest breaks
C Details of the client brief and project expectations
D Details of the designer's plan of work
E Information about relevant hazards and control measures
Correct Answer: A A suitable site induction that is specific to the site and to their work, E Information about relevant hazards and control measures
22. What has to be displayed on a construction site where a project is notifiable under the requirements of the Construction (Design and Management) Regulations 2015? Give one answer
A A statement by the client
B Form F10 or a notice carrying the specified information
C Notice of application to erect hoardings
D Notice of the principal contractor's health and safety policy
Correct Answer: B Form F10 or a notice carrying the specified information
23. In accordance with the Construction (Design and Management) Regulations 2015, under normal circumstances, what written information must a principal contractor make available to workers or their representatives upon request? Give one answer
A Information for the purpose of bringing a legal proceeding concerning health, safety and welfare
B Information relating specifically to an individual's health
C Information relating to workers' health, safety and welfare
D Information which would be against the interests of national security concerning health, safety and welfare
Correct Answer: C Information relating to workers' health, safety and welfare
24. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, what is not a duty of the principal contractor when consulting and engaging with workers? Give one answer
A Consulting and engaging with the workforce to ensure that measures for their health and safety at work are developed
B Involving the workforce in matters of health and safety at work
C Providing access and the ability to make copies of information which may affect their health, safety and welfare
D Sharing information regarding an individual's health and safety performance
Correct Answer: D Sharing information regarding an individual's health and safety performance
25. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, who has responsibility for ensuring arrangements are in place to provide welfare facilities before any person carries out construction work? Give one answer
A The Health and Safety Executive (HSE)
B The client
C The designer
D The principal designer
Correct Answer: B The client
26. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, in which of the following situations would a principal contractor need to focus on good contractor co-operation ? Give one answer
A When a final year apprentice is carrying out a task for which they have been trained, and have completed on this site many times before
B When a groundworks contractor starts on site at the beginning of the construction phase
C When a team of roofers are working close to a bricklaying gang to complete some urgent work
D When the client visits site to check progress
Correct Answer: C When a team of roofers are working close to a bricklaying gang to complete some urgent work
27. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, which two of the following must the contractor consider in order to provide workers under their control with appropriate supervision ? Give two answers
A How many days the project will last
B The level of the workers' safety awareness, education, physical agility, literacy and attitude
C The number of client and designer representatives based on site
D The skills, knowledge, training and experience of the workers
E Whether the work is for a domestic or commercial client
Correct Answer: B The level of the workers' safety awareness, education, physical agility, literacy and attitude, D The skills, knowledge, training and experience of the workers
28. When do the Construction (Design and Management) Regulations 2015 require a supported or battered excavation to be inspected? Give one answer
A At the start of the shift
B Every seven days
C Once a month
D When it is more than 2 m deep
Correct Answer: A At the start of the shift
29. Under the Construction (Design and Management) Regulations 2015, how long must you keep inspection records? Give one answer
A For one week on site, before sending them to head office
B For three months after the inspection has been carried out
C Until the project is completed
D Until the project is completed and then for three months
Correct Answer: D Until the project is completed and then for three months